FIETS & FAIR ARRANGEMENT

VERKEN LOCHEM PER FIETS

en bezoek de Country & Garden Fair op een dag

Maak er een extra mooie dag uit van met het fiets & fair arrangement. Gooi je hakken uit en bereid je voor op een gezellige buitendag! Samen met de VVV Lochem hebben we een leuk arrangement samengesteld, waarbij u de regio Lochem te fiets gaat verkennen vanaf Huis Verwolde en daarna langs de andere kastelen en landgoederen fietst om vervolgens de fair bij het Huis Verwolde te gaan bezoeken, waarbij u heerlijk kunt struinen over de fair en wandelen door de mooie tuinen van Huis Verwolde. De fair vindt deels plaats op geasfalteerd terrein maar ook op het gras van het Landgoed en bospaden. Ook de bezichtiging van het Huis Verwolde zelf is bij het arrangement inbegrepen, evenals een kop koffie/thee met heerlijk gebak.

COUNTRY & GARDEN FAIR

Kom alvast in voorjaarsstemming tijdens de sfeervolle Country & Garden Fair! De prachtige lommerijke omgeving van Huis Verwolde en het Landgoed in de lente beloven veel moois. Ruim 80 standhouders presenteren zich in luxe pagodetenten. Laat je inspireren, kom genieten en beleven en heerlijk winkelen. Van vaste planten tot zomerse bloeiers, van sfeervolle antieke, brocante en trendy huis- en tuindecoraties tot kunstpresentaties. Neem de tijd voor het randprogramma, neem plaats bij de presentatieruimte en neem de gratis adviezen van professionals ter harte. Hoveniers die je graag van informatie voorzien, plantenkwekers presenteren een galerij van selectieve planten en bloemen… ook culinaire verrassingen zoals home-made gerechten tot selectieve wijnen maar ook modeshows met de nieuwste voorjaarsmode en accessoires zullen niet ontbreken.

Bezoek tegelijk ook het Huis Verwolde

De geschiedenis van Verwolde gaat terug tot de middeleeuwen. Het huidige huis is in 1776 gebouwd in de toen voor Gelderland geheel nieuwe neoclassicistische stijl. Zes generaties van de familie Van der Borch hebben het huis tot 1977 bewoond. Wie van de serie Downton Abbey houdt, is gelijk verliefd op deze plek. Het huis is twee eeuwen bewoond geweest door één adellijke familie en volledig ingericht: van de personeelsvertrekken in het onderhuis tot de kinderkamer op de verdieping. Veel van het oorspronkelijke neoclassicistische interieur is bewaard gebleven en alle vertrekken zijn in historische trant ingericht, van de dienstvertrekken in het onderhuis tot de woon- en ontvangstruimten op de verdieping. Het huis is het middelpunt van een prachtig landgoed en wordt omringd door een park met een pinetum (naaldbomentuin), gazons, kleurrijke bloemborders, bos en een vijver.

Het fiets & fair arrangement:

  • Fietstour (op eigen fiets) incl. fietsroute 31 km. rondom de stad Lochem, die u langs de grote landgoederen Verwolde, Velhorst, Ampsen en een aantal kleinere buitenplaatsen leidt. Het boekje van de VVV voorziet u van mooie details van de streek;
  • Entree tot de Country & Garden Fair, inclusief bezoek/bezichtiging Huis Verwolde
   & gratis parkeren van de auto op de parkeerweide
  • Kop koffie of thee met heerlijk gebak op het terras van de fair
  • Gratis parkeren van de auto op de parkeerweide bij Huis Verwolde

 

Kosten fietsarrangement: € 27,50 per persoon
(kind. t/m 14 jaar: € 19,-)

WANNEER
De fietsroute kunt u op elke dag van de fair plannen, dus op donderdag Hemelvaartsdag 9 mei, vrijdag 10 mei, zaterdag 11 mei of zondag 12 mei.

START
U start de fietsroute vanaf Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4. U parkeert uw auto op de parkeerweide naast Huis Verwolde. De envelop met daarin het boekje van de VVV met de fietsroute en de bijbehorende tickets kunt u dagelijks, van 18 t/m 21 mei ‘s ochtends afhalen bij de toegangspoort van Huis Verwolde vanaf 08.00 tot 11.00 uur.

BESTEL HIER UW TICKETS

UW TICKET IS GELDIG OP ÉÉN VAN DE DAGEN WAAROP DE FAIR PLAATSVINDT

de Country & Garden Fair 2024 vindt plaats van 9 tot en met 12 mei van 10:00 tot 18:00 uur

EXTRA
Voor de fietstour van het arrangement maken wij gebruik van de 31 kilometer fietsroute uit het boekje ‘Fietsroutes langs Lochemse Kastelen’ van de VVV Lochem. Dit boekje bevat tevens een 43 kilometer fietsroute, die u naar wens natuurlijk ook kunt volgen. Deze langere route komt niet langs Huis Verwolde, maar is eenvoudig vanaf Huis Verwolde te starten in het centrum van Laren. U kunt uw auto bij het Huis Verwolde parkeren, en vanaf het centrum van Laren de langere fietsroute nemen.

BEZOEK

COUNTRY & GARDEN FAIR

Huis Verwolde
Jonker Emilelaan 4
Laren (Gld.)

OPENINGSTIJDEN

do. 29 mei
van 10:00 tot 17:00 uur

vr. 30 mei
van 10:00 tot 17:00 uur

za. 31 mei
van 10:00 tot 17:00 uur

zo. 1 juni
van 10:00 tot 17:00 uur

ENTREE

EARLY-BIRD
volwassenen
€ 11,50

aan de kassa
€ 13,50

kinderen
(van 7 tot 14 jaar)
€ 5,-

COMBI-TICKETS

EARLY-BIRD
volwassenen
€ 17,-

aan de kassa
€ 18,50

kinderen
(van 7 tot 14 jaar)
€ 10,-

PARKEREN

€ 3,-
bij ingang parkeerplaats

honden zijn welkom (mits aangelijnd)
m.u.v. bezoek aan het huis

LOCATIE

Huis Verwolde
Jonker Emilelaan 4
Laren (Gld.)

OPENINGSTIJDEN

do. 29 mei: van 10:00 tot 17:00 uur
vr. 30 mei:
van 10:00 tot 17:00 uur
za. 31 mei: van 10:00 tot 17:00 uur
zo. 1 juni: van 10:00 tot 17:00 uur

CONTACT

Heerlijckheid Events 
info@countrygardenfair.nl
+31 (0)6 – 54 221 888

COPYRIGHT © HEERLIJCKHEID EVENTS