DEMONSTRATIE HANDVEVEN

Weefkring

't Weverke
Weefkring ‘t Weverke uit Gelselaar is niet alleen vertegenwoordigd met een eigen stand op de fair, ook laat ze je graag tijdens een dagelijkse demonstratie kennismaken met deze gevarieerde handwerktechniek en voldoeninggevende hobby. Weven is een oeroud ambacht, dat nog steeds beoefend wordt door amateurs, kunstenaars en ambachtelijke professionele wevers. De prachtige garens in vele kleuren en ander spannend weefmateriaal inspireert tot eigentijdse vormgeving; van heel eenvoudige tot meer complexe weeftechnieken.

Van het weven op een eenvoudig weefraam tot het werken op een computergestuurd getouw en alles wat daar tussen in zit. Van het maken van stoffen voor kleding, sjaals of gebruikstextiel tot het creëren van kunstobjecten. Leden van de weefkring zullen op diverse handweefgetouwen demonstraties geven van verschillende weeftechnieken. Er is uitleg over de werking van de weefgetouwen, het opzetten van een schering en het gebruik van materialen zoals wol, katoen, linnen en andere, speciale garens.
Daarnaast is er een demonstratie van het kaartweven. Hiermee wordt met behulp van kaarten smalle banden geweven. De leden van weefkring ‘t Weverke komen maandelijks bij elkaar en bespreken het gemaakte werk, volgen samen cursussen en bezoeken weefdagen en tentoonstellingen.

De demonstratie van Weefkring ’t Weverke wordt dagelijks gegeven op het demoplein, aan de zijkant van Huis Verwolde.

LOCATIE

Huis Verwolde
Jonker Emilelaan 4
Laren (Gld.)

OPENINGSTIJDEN

do. 18 mei: van 10:00 tot 18:00 uur
vr. 19 mei:
van 10:00 tot 18:00 uur
za. 20 mei: van 10:00 tot 18:00 uur
zo. 21 mei: van 10:00 tot 18:00 uur

CONTACT

Heerlijckheid Events 
info@countrygardenfair.nl
+31 (0)6 – 54 221 888

COPYRIGHT © HEERLIJCKHEID EVENTS